Afgelopen zaterdag 13 maart is op het Mariaplein de kabouterroute geopend voor het 10-jarige bestaan van de SJBeltrum.
Om de beltrumse inwoners en in het speciaal kinderen vanaf jonge leeftijd bekend te maken met de relatief korte, maar rijke historie van dit dorp, de mooie verhalen en de bijzonder mooie plekken heeft het SJB een speurtocht/wandelroute gemaakt.
De wandelroute langs de kabouterdeurtjes levert een mooie buitenactiviteit op voor gezinnen en voor volwassenen.

Met deze wandelroute en het bijbehorende boekje kunnen kinderen en volwassenen de schoonheid van Beltrum op een andere manier ontdekken.

Alles is in een kabouterthema vormgegeven.
Kabouters zijn aardse wezens, harde werkers en goed voor mens en natuur. Kabouters kunnen alles, zijn slim en bereiken een hoge leeftijd, waardoor ze verhalen uit het verleden kunnen overbrengen. 15 bijzondere mensen uit het heden en verleden van Beltrum krijgen als kabouter een eigen gedicht of verhaaltje met een eigen illustratie. In de wandelroute wordt het deurtje van hun huis zichtbaar gemaakt, zodat kinderen met hun ouders en grootouders de huisjes kunnen zoeken. Daarnaast zijn er ook 15 deurtjes zonder uitgewerkt verhaal in de route geplaatst. Daar kan een eigen verhaal bij worden bedacht.
Al met al een verrijking van ons actieve dorp waar wij als Naoberfonds Beltrum trots op zijn! Paulien en Erik waren afgelopen zaterdag aanwezig om de cheque te overhandigen.